Locke & Key

Secrets are meant to be unlocked.

Sci-Fi & Fantasy Drama Mystery
English     7.878     2020     USA

Overview

Three siblings who move into their ancestral estate after their father's gruesome murder discover their new home's magical keys, which must be used in their stand against an evil creature who wants the keys and their powers.

Reviews

zerobane wrote:
Locke and Key is a bumpy road of merging directions and fails to ever have a moderately consistent tone. Some great episodes mixed in with utter rubbish; lots of filler episodes that read like a cringe-fest teen drama. (aka a typical netflix series). Is it a spooky horror show, is it a melodramatic glee reject, is it a suspenseful thriller, is it a boring soap opera complete ominous overly dramatic piano tones? Yes and yes and more yes, pending which season/episode you watch. By season 3 they verve off road after episode 1; first some side character marriage becomes center (no background or any meaning to story, the extra character and marriage just "magically" appears). Just political messaging, fast forward. Character disappears just as quickly (thank-you for wasting my time). Next couple episodes are bunch of drama and whining; the 5-10 mins the main protagonist gets is the only good parts. About midway through season they start to get back on track to actual story as the protagonist picks up the pieces and re-introduces thriller/horror concepts. If you don't mind wearing out your fast forward button; worth watching.

Similar

A Kisváros egy színes, 195 részes magyar akciófilm-sorozat, ami 1993–2001 között futott a Magyar Televízióban. A történet középpontjában egy, a valóságban nem létező határmenti kisváros, Végvár áll. Ebbe a városba érkezik Hunyadi főtörzs, hogy a Határőrség akciószázadát kiképezze. A sorozat a rendőrség és a határőrség határmenti bűncselekmények ügyében való nyomozások terén történő együttműködését mutatja be, minden epizód egy-egy önálló történet, a kiemelt főszereplőkké később Járai rendőr őrnagy és beosztottja, Balogh Máté zászlós válnak. A sorozat jeleneteinek jelentős részét Szigetváron, valamint a bucsui és a bozsoki határátkelőnél forgatták. A sorozatot az MTV-n kívül 2002 táján a Hálózat TV is vetítette, a teljes sorozatot az m1 2007. június 8. és 2008. március 31. között ismételte, 2009. június 1. és szeptember 18. között ismét leadta, de akkor csak a 21. résztől a 157. részig a 156/I-II. rész kihagyásával, 2011. szeptember 5. és szeptember 30. között ismét leadta, de csak az 1. résztől a 25. részig, 2011. október 3-tól 2012. június 1-ig a Duna Televízió folytatta a sorozat ismétlését a 21. résztől a 195. részig, majd 2012. június 11. és 2013. február 11. között a Duna World is műsorra tűzte, szintén a 21. résztől a 195. részig. 2013. január 4. és március 8. között péntekenként a hajnali órákban az m2 is műsorra tűzte a sorozatot, de csak a 21. résztől a 30. részig adta le. 2013. június 17-től ismét műsorra tűzte a Duna Televízió a 21. résztől.

More info
Kisváros
1993